Krajalnica ibis

Szatkownica do warzyw elektryczna jest szczególnie ważnym narzędziem w interesach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego sposobu warzyw w forma ręczny znacznie zwiększa koszty rzeczy oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed otwarciem restauracji lub czas przygotowania posiłku w interesach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Oczywistym wyborem staje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która również będzie te spełniać funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od sposobu prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zakupy szatkownicy do profesjonalnego użytku. Prezentuje się ona znacznie poważną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i wytrzymałością, posiada wszelkie niezbędne certyfikaty i pozwolenia i zbudowana jest spośród całej kondycji produktów, danych do związku z żywnością. W części wypadków urządzenie zrobione jest ze określeni nierdzewnej oraz posiada magnetyczny system zabezpieczenia i hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez użytkowników. Do wyboru posiadamy ponad zasilanie 230V lub na tzw. siłę, czyli 400 V, w współzależności z posiadanej w klubie instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna jest wiele różnych, łatwo wymiennych tarcz, które dają, że warzywa oraz owoce mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a ponadto specjalną przystawkę do zrealizowania frytek. Osobny wsad o wymiarze półksiężyca dostarcza do krojenia warzyw typu kapusta, seler, a pozostały podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W każdej chwili możemy jeszcze dobierać kolejne akcesoria według potrzeb. Urządzenie nie winno być zatrudniane do użytków, do jakich nie jest określone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, iż nie stanowi zatem co prawda danie o wysokich rozmiarach, ale zawsze waży ok. 30 kilogramów. Na rynku znajdziemy wielki wybór opinii oraz modeli, dzięki czemu dobranie odpowiedniego dania nie sprawi wielu problemów.