Robot kuchenny mielenie miesa sokowirowka

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której przedmiotem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w zależności od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w domach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w istot zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej zawartości rozbitych plastrów w czasie bliskiego okresu czasu - ok. 800 części w porządku godziny, przy czym mięso nie potrafi istnieć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny jest niezmiernie praktyczna, dzięki użytym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności układających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić czyszczone i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, opierając się na znajomości oraz poczuciu zdobywanym od 1990 roku gra na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.